Breathwork Masterclass - Coaches - Nina Kalnay

Profile

Mijn naam is Nina, ik ben in 1977 geboren in Oostenrijk en woon sinds mijn 21ste in België. Na mijn economische opleiding werkte ik mijn eerste jaren van mijn loopbaan in sales, daarna in aankoop en planning. Maar yoga kende ik al vanaf mijn 8 jaar door mijn mama, die me meenam naar de yogales. Yoga maakte steeds opnieuw deel uit van mijn leven, tijdens examens, tijdens een relatiebreuk, tijdens de revalidatie van een beroerte. Maar na mijn beroerte, liet me yoga niet meer los - of ik liet yoga niet meer los... Ik voelde de verbondenheid met mijn lichaam en wat yoga voor mijn lichaam en geest kon betekenen.

Na de geboorte van Jannes in 2011 en de geboorte van onze tweeling Hanna en Helena in 2013, stelde mijn yogaleraar Mahadeva me in het voorjaar 2015 voor om me op te leiden tot yogadocente. Tijdens het weekend had ik immers geen tijd want met 3 kleine kindjes en een zelfstandige man was dat gewoonweg niet mogelijk voor mij. Dus kreeg ik ongeveer 1,5 jaar enkele avonden per week een privé opleiding, zowel over de filosofie van Yoga alsook de houdingen en de effecten ervan. Ik mag dus gerust zeggen dat het een eer voor mij was en nog steeds is om zo een opleiding gekregen te hebben.

 

Opleidingen volgen blijft een onderdeel van mijn leven. Zo volgde ik ook de opleiding tot zwangerschapsyoga- en kinderyogadocente en in 2021 de opleiding Hatha en Yin Yoga bij Arhanta Yoga. Enerzijds om anderen nog beter te kunnen begeleiden en ondersteunen en anderzijds voor zelfgroei. 

In september 2021 kwam ik de Wim Hof Methode tegen, die bestaat uit blootstelling aan koude, ademhalingsoefeningen en (de juiste) mindset. Iets wat me nog meer in verbinding bracht met de adem. Via Lies(beth Vander Elst) leerde ik Kasper van der Meulen kennen, een Breathwork Biohacker Coach & Teacher (Mindlift & Breathwork Masterclass). En weer ging er een deur open om dieper in verbinding te komen met mijn fysieke en mentale lichaam via ademhaling. Het is ongelofelijk wat de adem kan doen voor ons, ook op spiritueel vlak!

 

Ademoefeningen en yoga zijn onderdeel van mijn dagelijks leven, niet enkel de verschillende yogahoudingen en ademoefeningen, maar de hele filosofie van Yoga en het concept van Biohacking.

Het is mijn passie om mensen met ademhalingswerk/breathwork en yoga te begeleiden, zij het om een soepeler lichaam te krijgen of te onderhouden, zij het als remedie tegen stress, vermoeidheid, diverse klachten of zij het gewoonweg om te ontspannen en gezonder te leven. En ik leer elke dag bij wat gezond ademen en yoga voor anderen en voor mij kan betekenen.

Expertise

Burnout, Emotional work, Yoga teacher
working-image

Education

Hatha & Yin Yoga teacher

Breathwork coach

Regression coach

Thai massage therapist