Breathwork Masterclass - Coaches - Jeroen Kouwenhoven

Profile

Van vastzittend in gewoontes van koffie, hard werken, streven en dito autorijden, wijn drinken, roken en tot laat feesten ben ik veranderd in een biohackende uitprobeerder.

Ik ben altijd heel sportief geweest, ik fiets graag op de racefiets, maar ook dat moest steeds via dezelfde weg, zodat ik kon proberen sneller te gaan dan de vorige keer. Vasthoudend aan structuur en doen om me staande te houden in wat er van me verwacht werd door de buitenwereld en door mezelf.

Ik begrijp als geen ander hoe lastig het kan zijn zulke gewoontes los te laten. Hoe vast je kunt zitten in bepaalde patronen. Mijn leven voelde niet slecht, ik presteerde toch goed, was toch een sporter? Totdat ik me ging ontwikkelen en merkte dat het nog véél beter kon! Dat ik me vooral nog veel beter kon voelen.

Ik vertel je mijn weg:
Eerst was er de kou. Het haalde me uit mijn comfortzone, maar gaf me ook een ander soort gevoel van contrôle; ik voelde me meer eigenaar van mijn lijf, doordat ik de kracht voelde dat ik de baas was over de kou en de kou niet over mij. 

Ik volgde de jaaropleiding van 365 dagen succesvol, twee jaar en kreeg de ene na de andere uit-je-comfortzone oefening. Ik werd flexibeler, werd me bewuster van mijn gedrag en patronen en de behoeftes die daaronder zitten.

Mijn behoefte is nog steeds structuur en ritme en gewoon doen maar de gewoontes zelf zijn veranderd naar gewoontes die me energie geven en sterker maken. Die mijn mind in een positief bewustzijn brengen waardoor het steeds beter voor me gaat werken. En waardoor het paradoxaal genoeg beter lukt om de contrôle los te laten.

Ik ben op mijn 50e begonnen met surfen en dat is echt leren spelen en overgeven aan de route die de golf me geeft. Ik zet mezelf elke dag aan met powerstarts met adem en kou. Koffie komt pas veel later. En ik voel me fitter dan ooit!
Op mijn pad kwam ik Kasper tegen en deze Master heeft mijn liefde voor ademwerk en biohacking alleen nog maar meer aangewakkerd.

Tegenwoordig werk ik naast mijn baan bij een camera-security bedrijf ook met mensen die hun leven met niet zo helpende gewoontes willen veranderen in een bewuster leven. 
In mijn programma's waar ik adem en ijsbad, maar ook spijkerbed en meditatie gebruik, kom ik steeds weer terug bij: hoe integreer je helpende gewoontes nou in je leven. Waar neem je tijd voor jezelf en kies je echt voor jezelf, om te gaan ervaren hoeveel kracht en energie er in je lijf zit. Energie die je kunt gebruiken om weerbaarder te worden voor de verwachtingen van de buitenwereld, van de ratrace, de snelheid van het leven, maar meer nog dat ervoor gaat zorgen dat je dit allmaal van je af kan schudden en zelfs niet meer binnen kan laten komen. Als jij gebruik gaat maken van je eigen Powerhouse dan worden keuzes die goed zijn voor jou alleen nog maar makkelijker om te maken.

Ademwerk, het echt voor jezelf doen, ervoor kiezen om nieuwe neurale paden aan te leggen en het te integreren in je daaglijks leven daar geef ik enthousiaste trainingen in. Zodat jouw leven verandert en jij daarme weer inspirerend bent voor de mensen om je heen.

Ik geef ademcircels, 1-op-1 traingen, Wim Hof Fundamentals Workshops en adem- en zeezwem-trainingen. En doe dit ook voor grotere groepen voor bijvoorbeeld teambuilding-dagen.

ENLARGE YOUR POWER
Ik kan het dus jij kan het ook!

Expertise

Burnout, Sports, Transformations
working-image

Education

Life experiences

Breathwork Biohacker level 1

Breathwork Professional level 2

Masterful Breathcoach level 3

Wim Hof Method Fundamentals

Wim Hof Method Advanced

Wim Hof Method Master 

 

 

Languages

Dutch, English
Profile image