Breathwork Masterclass - Coaches - Liesbeth Vander Elst

Profile

Ik ben Liesbeth (°1986, Halle, België), psycholoog en ademcoach. 

Ademwerk heeft mij veel gebracht: meer energie, verhoogde weerbaarheid tegen stress, een betere algemene gezondheid en immuniteit, een beter uithoudingsvermogen, een diepere connectie met mezelf,... Het is ook mijn medicijn. In 2015 kreeg ik de diagnose spondyloartritis (een reumatologische aandoening). Ik had dagelijks last van ontsteking en vermoeidheid. Dankzij aanpassingen in levensstijl (ademwerk, gezonde voeding, cold exposure,...) heb ik geen ontstekingen meer en tonnen energie.

Mijn missie: ik wil dat ook jij die kracht van je lichaam en mind ontdekt, zodat ook jij in alle vitaliteit en gezondheid kan leven. 

 

Waarvoor kan je bij mij terecht?

-Breathing Behavior Analysis. Samen onderzoeken we jouw ademhalingsgedragingen in relatie tot je ademhalingsfysiologie. Daarvoor maken we gebruik van de CapnoTrainer: we brengen jouw ademhalingsgedragingen en het CO2 niveau in je bloed in kaart, we gaan na of er sprake is van dysfunctioneel ademhalingsgedrag en welke de triggers hiervoor zijn. We zorgen er samen voor dat jouw ademhalingsmechanica en jouw ademhalingsfysiologie weer op elkaar afgestemd geraken. Dit is fundamenteel voor een optimale gezondheid. 

-Psychologische consultatie. Ademwerk is hierbij steeds één van de tools. 

-Ademwerk in groep.

 

Wie kan bij mij terecht? 

-Zit je in een moment in je leven waarin het even niet loopt zoals jij het wilt? Ervaar je verdriet, angst, trauma,...? Samen gaan we op zoek naar hoe jij weer die verbinding met jezelf kan maken en terug energie en vitaliteit in je leven vindt. 

-Ervaar jij symptomen waarvan niet duidelijk is hoe deze ontstaan zijn? En hoe je deze kan behandelen? Denk aan: chronische vermoeidheid, hoofdpijn, moeilijkheden bij ademhaling, spierpijn, maag- en darmproblemen,... Wist je dat deze symptomen vaak een gevolg zijn van hypocapnie (een tekort aan CO2)? En dat hypocapnie ontstaan door dysfynctionele ademhaling? Met behulp van de CapnoTrainer onderzoeken we samen jouw ademhalingsgedragingen en de potentiële link met jouw symptomen. 

 

 
 

 

Expertise

Athletics, Emotional work, Fear and anxiety, Olympic sports, Pain reduction, Sports, Trauma release
working-image

Education

2011 - Master in de Psychologie, KU Leuven
2014 - Getuigschrift Praktijkgerichte Psychologie, KU Leuven
2022 - Hale Breath Performance Certified Coach, Hale Center Stockholm
2022 - Level 1 Breathwork Biohacker, Mindlift Learning (Kasper van der Meulen)
2022 - Level 2 Breathwork Professional, Mindlift Learning (Kasper van der Meulen)
2022 - Level 3 Masterful Breathcoach, Mindlift Learning (Kasper van der Meulen)
2023 voorzien af te studeren - Science of Breathing Behavior Analysis (Professional School of Behavioral Health Sciences, Dr. Peter Litchfield)