Breathwork Masterclass - Coaches - Ronald van Pijkeren

Profile

“Veerkrachtig en weerbaar door de Stille Kracht van de adem”

- Persoonlijke aanpak: maatwerk door individuele trajecten
- Kalm, toegankelijk, solide en vertrouwd
- Effectief en snel resultaat

“Beter ademen om alleen maar beter te ademen is niet het doel. Maar beter (functioneler, effectiever, efficiënter) en bewuster ademen helpt wel om op zowel fysiek als mentaal vlak veerkrachtig, gebalanceerd en zo optimaal mogelijk in het leven te staan.”

De adem, het lichaam en de geest zijn een onlosmakelijk met elkaar verbonden 3 eenheid. Daarin staat de adem in mijn manier van werken centraal. Het geeft direct toegang tot je algehele (zowel fysiek als metaal) staat van zijn. De adem vormt dan ook een belangrijk element in bijna alles wat ik doe: 1op1 sessies, groepslessen, workshops en meer.

Door bewust te zijn van deze 3 eenheid en door ermee te werken, lukt het me om autonoom, verbonden en vrij in het leven heb staan. Dat betekent niet dat het leven altijd makkelijk is maar iedereen heeft de kracht in zich om in uiteenlopende omstandigheden overeind te blijven staan. Ik help je graag bij de het vinden van die kracht door het vinden en versterken van de connectie met jezelf en daarmee met de wereld om je heen zodat je van daaruit het leven in al haar aspecten kunt omarmen.

Ik ben gecertificeerd Masterful Breathcoach (Breathwork Masterclass/Kasper van der Meulen), ademinstructeur in de Buteyko en Oxygen Advantage methodes en ik heb een brede achtergrond in pranayama (de yoga ademhaling). Daarnaast ben ik holistisch coach, yoga docent en yoga nidra coach.

Ik werk op een nuchtere en toegankelijke manier. Ik zet dat in wat jou het beste op weg helpt. Dat kan (een combinatie) van dieper ademwerk, lichaamswerk (yoga, beweging) en/of yoga nidra (diepe ontspanning) zijn. Ik help je door naar je te luisteren, (kritische) vragen te stellen en te prikkelen. Mijn ervaring op het gebied van ademwerk, yoga/beweging, yoga nidra, meditatie combineer ik met de ervaringen vanuit mijn eigen proces/levenservaring en mijn jarenlange management ervaring in het bedrijfsleven.

Ben je op zoek naar meer balans en rust? Wil je je mentale veerkracht (in tijden van drukte en stress) vergoten?Zoek je meer ontspanning omdat je continue “in je hoofd zit”? Wil je vrijer kunnen bewegen en meer verbinding met je lijf te voelen?

Dit zijn enkele van de vraagstukken waar ik graag bij help.

Ik ben beschikbaar voor 1op1 sessies en -trajecten, groeps-/teamsessies, workshops en meer voor zowel privé als organisaties en bedrijven.

www.instagram.com/ronaldvanpijkeren/

Expertise

Emotional work, Fear and anxiety, Trauma release, Yoga teacher
working-image

Education

Buteyko instructeur
Oxygen Advantage instructeur
Gecertificeerd Holistisch Coach (via De Upstarter)
Gecertificeerd Yoga docent (Vinyasa Yoga, Budokon Yoga en Mobility)
Advanced Yoga Nidra coach (via The House of Deeprelax)
Anatomy Trains "in Motion" and Anatomy Trains "in Structure and Function"
Diverse yoga therapy trainings (waaronder "Yoga Therapy, Anatomy, and Physiology of the Breath, Respiratory and Cardiovascular Disorders")
Diverse pranayama trainingen en cursussen
Foundation of Ayurveda (Advanced Studies via Delight Yoga)

Languages

Dutch, English
Profile image