Breathwork Masterclass - Coaches - Wendy Idzenga

Profile

De ontdekking van de adem heeft zoveel impact gehad op mijn leven, dat ik er mijn missie van heb gemaakt:  

 

'Zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de kracht van de adem. Ademhaling brengt je in contact met je gevoel, je lichaam en je potentie.'

 

Van een hardwerkende manager in een masculine commerciële wereld waar vitaliteit van haar teams centraal stond, een fanatieke sporter en coach van een hockeyteam, via een periode van ziekte en rouw, naar een dankbaar bestaan als ademcoach. Je zult je vast afvragen, wat is er in die tussentijd gebeurd?

 

Nadat bij mij in 2021 een ernstige vorm van reumatoïde polyartritis werd vastgesteld startte mijn prachtige reis. Namelijk mijn gezondheid, fysiek en mentaal, weer op de rit krijgen zodat ik weer midden in het leven kon staan en het maximale eruit kon halen. Ik kwam al vroeg in contact met ijsbaden en ademwerk. 

 

De kracht van ademwerk heb ik echt onderschat, nooit gedacht dat de adem kon zorgen voor een goede gezondheid en persoonlijke groei. Als je reumatoïde polyartritis hebt zit je lijf al vol spanning, wat zowel de pijn verergert en de zoektocht naar de juiste medicatie belemmert. Slecht slapen is ook een bijwerking. Door ademwerk kon ik spanning steeds meer loslaten, kon ik beter slapen, verminderde mijn pijn, kreeg ook meer energie en een betere mood. 

 

'Hoe je ademt zegt onwijs veel over hoe je leeft en welke patronen in jouw leven voordoen.' 

 

Ik was zo gefascineerd dat ik de Breathwork Masterclasses ben gaan volgen van Biohacker Breathwork Kasper van der Meulen en de opleiding Epiphora methode. Ik heb mijn passie weer herpakt vanuit de opleiding fysiotherapie, interesse vanuit de psychologie en mijn jarenlange ervaring als manager in het bedrijfsleven. 

 

Ik wil mensen helpen om op hun eigen unieke manier het verschil te maken en te gaan werken vanuit hun kracht, droom en een vitale mindset. Vaak zoeken we de oplossing ergens buiten onszelf, maar hij ligt juist binnenin. Je eigen realiteit creëren van binnenuit, door te leren vertrouwen op je intuïtie, je drijfveren en je waarden. 

 

'Ademwerk is zo krachtig en leert je zoveel over jezelf'

 

Al mijn ademkennis en ervaring biedt ik aan via 1-op-1 sessies, in groepsverband en in retreats, ook in combinatie met ijsbaden en yoga. Daarnaast zet ik mij in via ademsessies en workshops voor het bedrijfsleven waarin ik zelf lang actief is geweest. 

 

Als ex-manager weet ik hoe belangrijk een vitaal team is.

Zelfzorg en zelfregulatie zijn essentiële thema’s om jezelf staande te houden in deze hectische wereld, en ademwerk speelt hierbij een sleutelrol.

Expertise

Burnout, Emotional work, Fear and anxiety, Sports, Trauma release
working-image

Education

Cranio Sacrale therapie i.o., Upledger instituut


Breathwork Masterclass
, Kasper van der Meulen, level 3 coach

Epiphora Methode, Hans Timmermans, Epiphora coach

Fysiotherapie 

Languages

Dutch, English
Profile image