Breathwork Masterclass - Coaches - Josien Van Putten

Profile

Ha mooi mens!

Jezelf vangen in woorden is een uitdaging en geeft uiteraard een heel eenzijdige kijk op mij als persoon. Ik neem je mee in een stukje van het verhaal wat ik over (tegen ;)) mezelf vertel: ik startte mijn werkende leven met een totaal andere richting: ik deed de opleiding HBO marketing en communicatie en een minor filosofie en was klaar toen ik nét 21 was. Ik was er goed in: verkopen, branding, teksten schrijven en kritisch nadenken. Al jong wist ik echter ook dat ik moeder wilde worden; Mika (2010) werd geboren toen ik nog net 21 was en een paar jaar later kwam Luuk (2012).

Die verantwoordelijkheid bracht me tot een mega verdiepingstocht in mijzelf: moederschap haalde alles boven wat ik aan te kijken had. Met een lijf dat aan de noodbel trok (waar ik een paar jaar niet naar luisterde) kon ik er, toen ook mijn hoofd er de brui aan gaf, niet meer omheen.

Ik wilde geen genoegen nemen met een weigerend lijf en een bingokaart vol ‘stempels’. Therapie, het revalideren en ‘bouwen’ van mijn hoofd en lijf liet me zien waar mijn vuur van gaat branden en waar ik op leegloop. Dat was onder andere werk waar ik weliswaar goed in was, maar niet waar mijn missie ligt.


Organiseren, creëren, mensen samen brengen en in beweging krijgen. Ik organiseerde jarenlang mamacafe’s, vrouwencirkels en droeg bij aan diverse landelijke ontwikkelingsprogramma’s. Ik ontwikkel(de) me verder, deed de opleiding tot NASM Personal Trainer en Sterkher pre- en postnataal trainer. Mijn focus verlegde zich naar de connectie tussen body & mind: de adem.

En daar werd het pas écht leuk! De kracht van adem had ik al ontdekt tijdens mijn zwangerschap en de geboorte van Luuk. Daarbij gebruikte ik hypnobirthing en ontdekte wat een verschil mijn ervaring was ten opzichte van de geboorte van Mika.

Ik deed onder andere de opleidingen Holistic Breathwork coach bij Herleva, Dzogchen-meditatie bij Jan Geurtz, drie opleidingen tot Masterful Breathcoach bij Kasper van der Meulen en aanvullend verdiepte ik mij in trauma, hechting, hypnotherapie en systemisch werk.

Ik word door mijn mensen omschreven als gepassioneerd, liefdevol, open, vrij, puur, eigenwijs en krachtig. En mijn oudste zoon vindt me soms ‘een beetje vervelend’. Prima omschrijving, als je het mij vraagt.

Mijn missie bij Ongeraffineerd combineer ik met het thuisonderwijzen van mijn (net zo eigenwijze) kinderen. Vrijheid en veerkrachtig leven houdt niet op bij je eigen onderricht, tenslotte ;).

Liefs,

Josien

Expertise

Burnout, Depression, Emotional work, Fear and anxiety, Pain reduction, Sexual disorder, Sports, Transformations, Trauma release
working-image

Education

* Reiki 1 - 2023 // Tona Wong Chung, Healing space

* Level 3 Masterful Breathcoach - 2022 // Kasper van der Meulen, Mindlift Learning

* Level 2 Breathwork Professional - 2021 // Kasper van der Meulen, Mindlift Learning

* Level 1 Breathwork Biohacker - 2021 // Kasper van der Meulen, Mindlift Learning

* Dzogchen-meditatie jaarcursus - 2020/2021 // Jan Geurtz

* Holistic Breathworkcoach & acupressuur - 2020 // Heleen Ytsma, Herleva

* Pre- & postnataaltrainer - 2020 // Sterkher

* NASM Personal trainer - 2019 // National Academy of Sports Medicine

* Bachelor of Communication - 2007 // Hogeschool van Amsterdam

Languages

Dutch, English
Profile image